Ik ben iemand die enorm veel van lekker eten houdt. Hoe ongezonder hoe beter. Pizza is één van mijn favoriete gerechten, samen met patat en een lekkere kroket. Dit is natuurlijk niet gezond en ik probeer te letten op de afwisseling tussen gezond en ongezond eten. Toch word ik elke keer verleid, maar wat kunnen nou eigenlijk de gevolgen zijn van teveel vet eten?

Dat je van teveel vet eten dik kan worden verbaast je denk ik niet, maar een Zweeds onderzoek dat 13 jaar duurde geeft aan dat vrouwen die veel fast food eten sneller kanker zouden kunnen krijgen dan vrouwen die veel minder fast food eten, het ding wat je zal verbazen is dat mannen dit niet hebben.

Fast food kan zelfs verslavend werken, en het zou je meer honger geven waardoor je meer gaat eten dan dat je eigenlijk nodig zou hebben.

Ondanks dat veel mensen weten dat vet eten niet goed voor je is kiezen mensen snel voor toch een vette hap. Ik heb een aantal mensen gevraagd waarom ze dit doen ondanks de risico’s, van de meeste mensen hoorde ik dat het makkelijker en snel is, maar ook wordt goedkoper genoemd.

Ik laat me ook vaak verleiden tot een lekkere pizza, of een patatje bij de snackbar. Maar ik denk dat zo lang je elke dag vet eten eet, dat het dan wel meevalt met de gevolgen.