Je kan aan de kleinste dingen een betekenis hechten. Het kunnen de kleinste dingen zijn, zelfs een simpel steentje kan betekenis hebben. Ik denk dat iedereen wel een voorwerp heeft waar diegene waarde aan hecht.

Ik vind dit één van de mooiste dingen in het leven. Ik zelf heb een klein armbandje waar ik veel waarde aan hecht, en een klein knuffeltje. Deze voorwerpen heb ik beide gekregen van mensen in mijn leven die er een mooi verhaal aan hebben gehecht.

Ik zelf kan zelfs veel waarde hechten aan een liedje, als ik een liedje hoor in en bepaalde situatie, en als ik dat liedje dan later weer hoor denk ik direct aan die situatie terug. Zo heb ik in de zomer op vakantie een liedje geluisterd, en die heb ik deze zomer heel vaak gehoord, en als ik dat liedje nu hoor denk ik gelijk terug naar de vakantie.

Natuurlijk kun je ook slechte herinneringen hebben aan iets, of bijvoorbeeld een voorwerp dat je hebt gekregen van je ex vriend. Toch blijf ik zulke spullen altijd koesteren, het is toch een leuk deel van je leven geweest meestal en ik probeer altijd te denken aan de leukere dingen die ik heb meegemaakt, ook al zijn het de kleinste dingen.

Als ik één van de voorwerpen kwijtraak kan ik dit echt heel erg vinden, het is net alsof je een stukje van je herinneringen kwijtraakt.