Mensen vragen mij wel eens of ik niet gek word van alle huisdieren die ik in mijn huis heb. Samen met twee honden, drie katten en twee konijnen is het dan ook wel een gekke boel hier in huis. Maar nee, ik vind het geweldig en ik geniet er intens van.

Ik zelf ben altijd opgegroeid met honden en dieren om me heen, mijn opa en oma woonden op een boerderij en daar waren natuurlijk genoeg dieren, mijn andere opa en oma hadden een hond, en wij zelf hadden ook een hond. Ik ben dan ook totaal niet bang voor dieren en ik kan de meeste dieren ook wel waarderen. (behalve spinnen, daar ben ik echt bang voor)

Maar als ik in een huis ben waar geen huisdieren zijn voel ik toch wel een redelijke leegte, maar dat is natuurlijk omdat ik niet anders gewend ben. Ik vind het heerlijk om met een hond op de bank te liggen, met een dekentje en een kopje thee of koffie.

Een kat op mijn schoot is geweldig, je voelt je geliefd. En altijd als je thuis komt krijg je het gevoel dat je jaren weg bent geweest (ook al ben je maar vijf minuutjes uit de woonkamer geweest)

Dieren geven veel mensen steun en ik vind het prachtig om te zien hoe een hond iemand kan ondersteunen.(bijvoorbeeld en blinde geleide hond)

Als je honden hebt is het ook een goede manier om in beweging te komen, als je het lastig vind om te gaan sporten kan je ook lekker een lang stuk met je hond gaan wandelen, zo kom je toch aan je beweging en je hond zal ook heel blij met je zijn.