Ja, dit is een gezegde dat wel eens wordt gezegd over kinderen. Maar vandaag ga ik het eens hebben over mijn huisdieren, lekker even klagen over ze. Ja ik hou heel veel van ze en nee ik zou niet zonder ze willen, maar soms… zou ik ze achter het behang willen plakken.

Etenstijd

Het is soms net alsof wij onze huisdieren hebben leren klokkijken, half 10 in de ochtend, half 5 in de middag en half 10 in de ochtend staat er een hond en een kat voor je geluid te produceren alsof ze jarenlang niet hebben gegeten. Net als op dit moment, ik zit dit te typen en er loopt een kat rond in de kamer te miauwen als een gek. Gelukkig zijn de andere katten en is de andere hond niet zo hyper, anders werd ik gek.

 

Blaffen

Ik heb een hond, en die blaft elke keer uit vreugde. Komt er iemand thuis? Joepie, hond aan het blaffen! Als hij normaal zou blaffen was het misschien niet zo een grote ergernis, maar meneer, die zo groot is als een herdershond, blaft als een hond zo groot als een chihuahua, nogal een gekef dus. Hij bedoelt het heel goed, misschien… maar het hoeft niet van mij.

 

Lompheid

Mijn ene hond is een vrij grote hond, ze zou niet groter worden als een kleine labrador, maar ze is uitgegroeid tot een hond, veel groter dan een labrador. Geen probleem, maar ze is zo lomp. Ze denkt elke keer weer dat ze door je heen kan lopen, en daarbij staat ze even lekker op je tenen. Is ze aan het spelen en sta jij in haar pad waar ze rond rent? Maakt niet uit, remmen kunnen we niet meer! (met gevolg, dubbel geklapte knieën) ook als ze een beetje blij is en ze begint te kwispelen. Glazen vliegen regelmatig door de kamer.

 

Katten en kerstbomen

Do I need to say more?

 

De enige dieren waar ik me niet aan erger zijn onze konijnen, maar dat is ook niet zo gek want die zitten in een hok in de tuin.

Goed ik zal ze eens eten geven, zijn ze ook weer rustig…