Ik ben iemand die iedereen wil ‘pleasen’, soms als iedereen wat van me vraagt zeg ik tegen iedereen ja. Nee zeggen is voor mij erg moeilijk.

Als ik een berichtje krijg van mijn werk of ik kan komen werken, zeg ik eigenlijk altijd ja. Als op hetzelfde moment mijn stage vraagt of ik eerder kan komen zeg ik ook ja. Ook al is het op dezelfde dag.

Ik ren mezelf nogal eens voorbij. Ik wil iedereen tevreden maken, dit komt voort uit mijn eigen onzekerheid. Ik ben snel bang dat ik mensen tot last ben, dus probeer ik deze mensen op deze manier tevreden te stellen.

Doordat ik dit vaak doe, heb ik vaak geen tijd voor mezelf en kan ik moeilijk tijd vinden om te ontspannen.

Toch blijf ik het erg moeilijk vinden om nee te zeggen, ik weet dat ik niet altijd iedereen kan ‘pleasen’ en ik weet ook zeker dat ik daarom ook nee moet zeggen.

Ik probeer nu elke dag een moment te vinden om te ontspannen, niet een serie of film kijken maar bewegen. Wandelen, fietsen, of simpele sport oefeningen in de avond. Ik merk dat dit wel erg helpt, en als ik minder ja zeg, zal dit nog beter gaan werken.