Laatst keek ik de video van Mascha, over succesvol worden. Maar toen dacht ik, wanneer ben je nou eigenlijk echt succesvol?

Ik denk dat je voor jezelf altijd doelen moet blijven stellen, wat ik al vaker heb benoemd in een blog post. Als je niet voor jezelf doelen blijft stellen blijf je vaak hangen in je eigen ontwikkeling, en als je jezelf niet blijft ontwikkelen kom je niet verder.

Maar wanneer je jezelf nou echt succesvol kan noemen is voor iedereen anders. Heb jij een groot doel bereikt en kan je dit zelf voortzetten? Dan kun je jezelf succesvol vinden.

Maar heb je een leuke man, goede baan, en misschien een kind? Ook dan kun je voor jezelf succesvol zijn.

Niemand anders kan voor jou bepalen of je succesvol bent of niet. Zolang je zelf doelen blijft stellen, zal je misschien nooit het meest succesvol zijn als dat je graag zou willen. Ik denk dat dat een goed iets is, je bent nooit klaar met leren, en er zijn altijd veel grotere dingen mogelijk dan dat je misschien nu zou denken.

Ik geloof dat als je er zelf in gelooft dat je iets kan, dat je het ook kan, en dat je het kan bereiken.