Ik zal het toegeven, ik ben niet zo goed in sparen. Ik heb t dan niet zozeer over het feit dat ik onnodig veel dingen koop waar ik niks aan heb. Maar meer dat ik gewoon kleine bedragen pin. Ik heb heel vaak kleingeld of briefgeld, maar om de 1 of andere reden gebruik ik dat nooit. Laatst was ik met mijn beste vriendin en zij had een super goed idee wat ik ook ga doen!

Mijn beste vriendin en ik zijn precies hetzelfde we pinnen altijd. Zij had een idee om een spaarpot te kopen en dan al het kleingeld dat je hebt erin te doen. Zo spaar je onbewust toch geld, en je hebt niet het gevoel dat je wat mist.

Ik gebruik hiervoor een spaarpotje dat ik eens heb gekregen van een goede vriendin op mij verjaardag.

Het beste is om een varkentje (of een andere spaarpot) te gebruiken die niet open kan. Koop dan wel 1 die je mooi vindt zodat je niet snel de neiging hebt om hem open te maken om je geld eruit te halen.

Ik ben benieuwd hoe dit gaat bevallen, ik heb net al mijn kleingeld erin gedaan.