Je hebt mensen en die geven alleen maar. En het gaat dan soms niet eens alleen om fysieke dingen. Maar soms geven mensen alleen liefde, of geven mensen veel in hun vriendschap. Maar aan de andere kant nemen mensen dan alles. Balans is belangrijk maar wat doe je als je alleen maar aan het geven bent?

Ik kreeg hier inspiratie voor omdat ik een gesprek voerde met een kennis, die veel geeft, maar mensen maken daar vaak misbruik van.

Ik heb een verhaal gehoord van iemand die ontzettend veel moeite deed en alles deed om een vriendschap te behouden. Maar die vriend van diegene was alleen aan het nemen, en deed geen moeite terug. Ja kleine dingen, berichten sturen, waardoor het leek alsof diegene wel moeite deed.

Uiteindelijk is diegene gestopt met geven en toen verwaterde de vriendschap.

Ik vind dat je altijd moet geven en nemen, wat soms heel lastig is, maar neem niet alles want uiteindelijk is dit ook niet goed.

Ik heb geleerd niet altijd te geven, er moet balans hebben met degene waar je mee omgaat. Als ik merk dat die balans niet meer goed is ga ik afwegen en beslissen wat ik kan doen in die situatie.