Sinds ik twee banen heb is het redelijk hectisch in mijn leven. En nu zeker tijdens de afrondende fase dit schooljaar ben ik redelijk gestrest, en heb ik bijna geen tijd om dingen te doen waar ik tot rust kan komen. Daarom heb ik een plekje waar ik kan genieten en mijn hoofd leeg kan maken.

De laatste tijd hecht ik heel veel waarde aan rustige plekken, vooral in de natuur, waar ik mijn hoofd kan leegmaken.

Natuurlijk waardeerde ik het altijd al wel, maar nu steeds meer en ik hou ervan om naar een plek aan de zee te gaan en dan langs het water te lopen en te genieten van het geluid van de zee.

Ik denk dat iedereen het nodig heeft om zo nu en dan tot rust te komen, en voor iedereen kan dat wat anders zijn.

Ik heb geleerd tijdens een training op mijn werk dat het belangrijk is om een kwartiertje per dag een rust moment voor jezelf te hebben. En zeg nou zelf, je hebt altijd wel een kwartiertje over, maar meestal gunnen we het onszelf niet.

Sinds deze training probeer ik minimaal een kwartier een moment voor mezelf te hebben,wanneer ik de mogelijkheid heb ga ik naar een plekje aan het water en dan kan ik er echt weer even tegenaan.